Octa polises galvenie noteikumi

2017-04-30 18:10

Kad ar savu spēkratu gribi pilnvērtīgi ņemt dalību ceļu satiksmē, vajadzīga apdrošināšana. Lai gan obligāta ir vien Octa apdrošināšana, daudzi autovadītāji piesakās arī Kasko polisei.

Octa apdrošināšana (transportlīdzekļa īpašnieka civiltiesiskās atbildības obligātā apdrošināšana) ir obligāta ikvienam motorizētam spēkratam, kas ir ceļu satiksmes dalībnieks. Būtiski pieminēt, ka Latvijas teritorijā iegādātas standartlīguma polises tiek atzītas arī citviet Eiropas Savienībā.

Octa polise paredz, ka Octa apmaksā zaudējumus, ja transportlīdzekļa vadītājs izraisījis avāriju, kaitējot apkārtējiem cilvēkiem vai to mantai. Bet gadījumos, kad Octa apdrošināšana transporta līdzeklim nav , otrai pusei radušies zaudējumi negadījuma izraisītājam jāsedz no savas kabatas. Vairāk lasi mājaslapā!

Octa polise atlīdzina gan personai radīto zaudējumu, gan mantiskos izdevumus. Atbilstoši likumdošanai, ir konkrēts limits, kā ietvaros tiek atlīdzināts cietušajai pusei .

Faktori, kas veido Octa polises cenu

Ikviens, kuram aktuāla auto apdrošināšana, grib to noformēt pēc iespējas izdevīgāk. Lai tas īstenotos, jāzina faktori, kas veido tās izmaksas - piemēram, transportlīdzekļa vadītāja braukšanas vēsture un tas, vai auto pieder privātai vai juridiskai personai.

Kasko papildu drošībai uz ceļa

Kasko apdrošināšana ir apdrošināšana, kas pasargā spēkrata īpašnieku no neparedzētiem izdevumiem gadījumā, ja auto tiek nozagts vai bojāts. Lai arī Kasko polise ir nopērkama visa veida transportlīdzekļiem, nereti Kasko polises tiek pirktas vieglajām automašīnām. Kasko polise , atšķirībā no Octa apdrošināšanas, sedz zaudējumus pat tad, ja ceļu satiksmes negadījumu izraisījis pats apdrošināšanas ņēmējs.
Lai arī Kasko vairumā gadījumu ir brīvprātīga, jāņem vērā, ka pērkot spēkratu līzingā, Kasko apdrošināšana ir obligāta prasība .

Netērē velti laiku, aktuālo informāciju sameklē internetā

Apdrošinātāji, kuru sortimentā ir auto apdrošināšana, ir visdažādākās. Lai ietaupītu laiku, visu vajadzīgo informāciju par piedāvājumiem iespējams atrast internetā. Tas palīdzēs ietaupīt arī līdzekļus, jo palīdzēs ērtāk pieņemt īsto lēmumu un savu spēkratu apdrošināt pēc iespējas izdevīgāk.

Viena no vienkāršākajām iespējām, kā uzzināt Kasko un Octa cenu, ir lietot internetā esošo kalkulatoru. Ievadot tur visus vajadzīgos datus, piemēram, auto reģistrācijas numuru un reģistrācijas apliecības numuru, dažu sekunžu laikā saņemsi informāciju par paredzētajām Octa un Kasko izmaksām.

Ņemot vērā lielo izvēli, kompānijas klientiem piedāvā dažādus izdevīgus Kasko un Octa polises līguma nosacījumus, tāpēc noteikti būtiski izvērtēt iespējas , lai izdarītu labāko izvēli.

Kad esi iecerējis apdrošināt transportlīdzekli, lieliskākos piedāvājumus allaž varēsi atrast internetā!