ĪSTENO BIZNESA IDEJU AR ALTUM ATBALSTU

2014-10-21 13:24
Altum, kas sākotnēji bija zināma kā valsts akciju sabiedrība ''Latvijas Hipotēku un Zemes banka'', turpina īstenot valsts atbalsta programmas. Klientu ērtībām Altum filiāles un konsultāciju centri darbojas vairākos Latvijas reģionos.
Altum nodrošina vairākas programmas, kas ir būtisks atbalsts biznesam. 
 
 
Mājas lapā hipo.lv var uzzināt visu svarīgo informāciju par atbalsta programmām, kā arī lietot programmu kalkulatoru, lai ērtāk varētu saprast, kura no piedāvātajām programmām ir atbilstošākā tieši konkrētajam biznesam.
Ja esi iecerējis uzsākt vai attīstīt nelielu biznesu, var noderēt Altum mikrokredīts. Būtiski, ka mikrokredīts pieejams mikrouzņēmumiem, kuros ir mazāk kā 10 darbinieku.
Mikrokredīts tiek izsniegts gan investīcijām, gan apgrozāmiem līdzekļiem. Līdzīgi, kā to nosaka arī citas Altum programmas, aizdevumu nevar saņemt uzņēmumi, kuriem ir nodokļu parāds vai finansiālas grūtības.
AIZDEVUMS UZŅĒMĒJDARBĪBAI, KONSULTĀCIJAS UN APMĀCĪBAS . 
 Lai biznesa ideja īstenotos veiksmīgāk, vērts pieteikties dalībai Altum jauno uzņēmumu atbalsta programmā. Programmas ietvaros tiek sniegtas ne tikai vajadzīgās konsultācijas biznesa plāna izstrādē, kā arī dažāda veida apmācības, bet arī finansiāls atbalsts . 
Altum piedāvātais aizdevums jaunajam uzņēmumam iespējams līdz EUR 85 372 apmērā. Svarīgi, ka aizdevumam, kurš pārsniedz EUR 7 114, nepieciešams projekta iesniedzēja nodrošināts līdzfinansējums .
 
 
Savukārt, mikro, mazajiem un vidējiem uzņēmumiem, konkurētspējas uzlabošanas programmas ietvaros pieejams divu veidu aizdevums uzņēmējdarbībai.
Programmas noteikumi paredz, ka aizdevums investīcijām tiek piešķirts līdz 75 % apmērā no plānotajām projekta izmaksām. Svarīgi, ka pastāv ierobežojumi aizdevuma piešķiršanai. Aizdevums investīcijām netiek piešķirts, piemēram, azartspēļu un derību, kuģu būves, ogļu, kā arī daudzās citās nozarēs. Uzzini vairāk mājas lapā hipo.lv. Savukārt maksimālā apgrozāmo līdzekļu aizdevuma summa EUR 720 000. Arī šim aizdevumam ir noteikti ierobežojumi, ar kuriem iespējams iepazīties hipo.lv.
Ieskaties hipo.lv un uzzini, kā Altum var palīdzēt realizēt tavu biznesa ideju!