Demences slimnieku aprūpe pie seniorbaltic

2014-06-27 14:26

demenceDiezgan bieži diagnoze "Alcheimera slimība" tuviniekiem izraisa šoku, jo ir liela nesaprašana - ko no šīs slimības ir iespējams gaidīt un kā tā ietekmēs ikdienu. To nav iespējams izārstēt , cilvēka spēkos ir ierobežot saslimšanas progresu . Alcheimera diagnoze ir smagākā no demences formām. 60 un 70 gadu vecumā parādās pamanāmākie no Alcheimera simptomiem, ko viegli atpazīt un diagnosticēt. Vairāk par demenci vari uzzināt šeit: https://seniorbaltic.lv/lv/content/demences-pacientu-apr%C5%ABpe
Ļoti svarīga Alcheimera pazīme ir, ka nevar atsaukt atmiņā nesenus faktus, un ik dienas sanāk saskarties ar īslaicīgās atmiņas traucējumiem. Lielas grūtības var izraisīt orientēšanās labi pazīstamā apkārtnē, kā dēļ pacients apmaldās un klaiņo. Tā jau ir Alcheimera attīstība līdz izmaiņām kognitīvajā sistēmā. Slimības ierobežošanas nolūkā ir ieteicams izvēlēties sertificētu sociālo aprūpi. Ir noderīgi vērst uzmanību pašiem agrīnajiem simptomiem, jo tie var parādīties arī vecumā no 40 līdz 50 gadiem. Tādas pazīmes kā atmiņas traucējumi un pastāvīgs aizmāršīgums lielākoties tiek saistīti ar ikdienas izraisīto uzkrāto stresu, tomēr ir noderīgi savlaicīgi veikt pārbaudi, lai spētu laikus atklāt Alcheimera slimību. 
Medicīniskās un sociālās aprūpes centrs Senior Baltic piedāvā palīdzību dažādas demences izpausmes slimniekiem, sniedzot sociālo aprūpi. Ikvienam slimniekam tiek tiek izplānots aktivitāšu plāns. Tās ietvaros norisinās arī pacientu iekļaušana ikdienas darbos - ēst gatavošanā, trauku mazgāšanā utt.. Sociālā aprūpe ir ļoti būtiska šāda veida slimniekiem, tamdēļ Senior Baltic piedāvā tikai labāko - īpaši apmācīti speciālisti sniegs nepieciešamo sociālo aprūpi.