Nokārto CSDD eksāmenu

2014-03-24 20:42
csdd eksāmensLai varētu vadīt automašīnu un būt likumisks ceļu satiksmes dalībnieks, ir obligāti jānokārto autovadītāja braukšanas tiesības. Autoskolas kursantus apmāca pieredzējuši teorijas skolotāji un auto vadīšanas instruktori. Autoskolas Latvijā izplāno kā A, B un C, kā arī D un 95.koda braukšanas apmācības.
B kategorijas apmācība autoskolā ļauj nokārtot braukšanas apliecību tādu mehānisko transportlīdzekļu vadīšanā, kuru rūpnieciski noteiktais sēdvietu daudzums pieskaitot autovadītāja vietu nepārsniedz nav lielāks par deviņām vietām un kuru pilnā masa ir ne lielāka par 3,5 t. No sākuma būs pirmās palīdzības apmācības, iemācīti ceļa satiksmes noteikumi un noteikumi.
Paralēli ceļa satiksmes noteikumu apguvei jaunais autobraucējs var sākt braukšanas apmācību pie Teorijas apguves laikā var sākt braukšanas nodarbības, taču vispirms medicīniskā pārbaude pagaidu tiesību saņemšanai..
AUTOSKOLAS PROFESIONĀLO AUTOVADĪTĀJU APMĀCĪBAS
Visiem šoferiem, kas veic pārvadājumus ES reģistrētā kompānijā, nepieciešama profesionālā kategorija.
Beidzot autoskolas apmācības, Vēlāk, kad autoskolā ir nolikti visi nepieciešamie pārbaudījumi un apgūtas stabilas braukšanas prasmes, "mācībnieks" var iet iet uz CSDD pārbaudījumu teorijā un braukšanā.
Pirmajā posmā kategorijai atbilstošs teorijas eksāmens ceļu satiksmes noteikumos. Jāatbild uz 35 jautājumiem pusstundas laikā, pieļaujot ne vairāk kā trīs kļūdas. Ienāc https://www.credo.lv/nc/csdd-eksamens.html
Otrajā daļā ir teorijas eksāmens profesionālajos jautājumos. Ja kursants neiegūs vairāk par 5 nepareizām atbildēm, tad eksāmens būs nokārtots. Pēc veiksmīgas CSDD pārbaudījuma teorijas nokārtošanas, kursantu nosūta uz praktisko braukšanas eksāmenu.
PRAKTISKĀS BRAUKŠANAS UN TEORIJAS NOSLĒGUMA EKSĀMENS CSDD
Kad visi noteikti autoskolas pārbaudījumi ir nokārtoti un nobraukts kaut vai mazākais nodarbību daudzums ar braukšanas instruktoru, jaunais autobraucējs var iet uz CSDD un kārtot eksāmenus. Kā pirmais ir eksāmens ceļu satiksmes noteikumos, kurā ir kategorijai atbilstoši jautājumi. Otra eksāmena daļa ir auto vadīšanas eksāmens instruktora pavadībā.
CSDD teorētiskais un braukšanas prasmju pārbaudījums ir pēdējais posms, kuru, sekmīgi pārvarot, audzēknis var iesniegt visus nepieciešamos papīrus autovadītāja apliecības saņemšanai.