Octa polises pamatnosacījumi

2017-01-25 11:10

Kad ar savu spēkratu gribi piedalīties ceļu satiksmē, vajadzīga apdrošināšana. Lai gan obligāti vajadzīga tikai Octa apdrošināšana, liela daļa auto īpašnieku piesakās arī Kasko polisei.

Octa apdrošināšana (transportlīdzekļa īpašnieka civiltiesiskās atbildības obligātā apdrošināšana) ir obligāta ikvienam motorizētam transporta līdzeklim, kas piedalās ceļu satiksmē. Svarīgi arī piebilst, ka Latvijas teritorijā slēgtie apdrošināšanas standartlīgumi ir derīgi arī citviet Eiropā.

 

Octa polise nosaka, ka Octa sedz zaudējumus, ja automašīnas vadītājs izraisījis avāriju, kaitējot trešajām personām vai to īpašumam. Bet, ja Octa apdrošināšana transporta līdzeklim nav , otrai pusei radušies zaudējumi negadījuma izraisītājam jāatmaksā no savas kabatas.

Octa cietušajam atmaksā ne tikai materiālos, bet arī nemateriālos zaudējumus (morālo kaitējumu). Atlīdzības maksimālais apmērs par personai nodarīto ir EUR 5 000 000. Octa atmaksā arī ārstēšanos saistītos izdevumus - piemēram, cietušās personas nogādāšanu
ārstniecības iestādē, ārstēšanu un rehabilitāciju.

Kritēriji, kas veido , kādas būs Octa polises izmaksas

To, cik galu galā izmaksās Octa apdrošināšana, nosaka vairākas nianses, piemēram, laiks, uz kuru apdrošināšana nepieciešama, transportlīdzekļa veids, spēkrata masa un reģistrācijas vieta.
Nenoliedzami, polises cenu ietekmē arī izvēlētā apdrošinātāja noteikumi.

Kas ir Kasko apdrošināšana?

Kasko apdrošināšana pasargā automašīnas īpašnieku no neparedzētiem izdevumiem gadījumā, ja notikusi zādzība vai spēkratam radies kāds bojājums. Lai arī Kasko apdrošināšana ir nopērkama dažādu veidu transportlīdzekļiem, nereti Kasko polises tiek pirktas vieglajiem auto. Kasko polise , atšķirībā no obligātas civiltiesiskās atbildības apdrošināšanas, atlīdzina zaudējumus , ja ceļu satiksmes negadījuma izraisīšanā vainīgs pats automašīnas īpašnieks vai vadītājs.
Lai arī Kasko vairumā gadījumu ir brīvprātīga, jāpatur prātā iegādājoties spēkratu uz nomaksu, Kasko apdrošināšana ir obligāta prasība .

Netērē velti laiku, visu aktuālo informāciju atrodi internetā

Ikvienam, kurš grib apdrošināt savu auto, šobrīd iespējas nav tālu jāmeklē. Apdrošināšanas kompāniju ir samērā daudz, arī sortiments ir vērā ņemams. Lieliska ziņa ir tā, ka visu saistošo informāciju par izdevīgākajiem piedāvājumiem vienkārši iespējams uzzināt internetā.

Viens no vienkāršākajiem veidiem, kā pārliecināties par Kasko un Octa izmaksām, ir lietot online esošo kalkulatoru. Ierakstot tur visu prasīto informāciju, piemēram, automašīnas reģistrācijas numuru un reģistrācijas apliecības numuru, dažu sekunžu laikā saņemsi informāciju par paredzētajām Octa un Kasko izmaksām.

Lai saprastu, kura Kasko un Octa apdrošināšana patiešām būs Tavai automašīnai izdevīgākā, un, kur to nokārtot, iepazīsties ar vairākām iespējām un ņem vērā zinošu cilvēku ieteikumus.

Kad vēlies apdrošināt savu automašīnu, labākos piedāvājumus allaž varēsi atrast internetā!